Spanning

De redder – Mathijs Deen 
Nederlandse vakantiegangers vinden aan de kust van Northumberland de skeletresten en een reddingsvest van een drenkeling. Het reddingsvest blijkt afkomstig te zijn van de sleepboot Pollux, die eenentwintig jaar eerder ten noorden van Rottumerplaat is gezonken. Reddingsbrigades van Ameland en het Duitse eiland Norderney konden destijds alle bemanningsleden redden, behalve de kapitein. De recherche onderzoekt de zaak. 

Is de gevonden man de vermiste kapitein? Waarom willen de vrouw en dochter van de kapitein niet meewerken aan het onderzoek? De herinneringen van de redders spreken elkaar tegen. Is het te lang geleden om de precieze omstandigheden te achterhalen? Of hebben de redders andere motieven en verbergen ze iets? Liewe Cupido laat de zaak over aan een jonge collega en vertrekt naar Texel. Hij is bezig met de dood van zijn eigen vader, die verdronk toen hij zestien was, en wil daar een oud-visser over spreken. Maar als zijn collega Xander Rimbach op Norderney wordt vergiftigd, raakt hij alsnog bij de zaak betrokken.

Dodelijke wraak – Robert Bryndza 
Wanneer rechercheur Erika Foster een politicus naakt, vastgebonden en dood in zijn bed aantreft, sturen de leidinggevenden van de Metropolitan Police aan op een natuurlijke dood. Zaak gesloten. Totdat er een beroemde casting director en een stervoetballer vermoord worden aangetroffen, vastgebonden met dezelfde soort knopen.

Terwijl Erika en haar team de zaak onderzoeken, duiken er camerabeelden op van vijf identieke vrouwelijke verdachten.

Terwijl het een kwestie van tijd lijkt totdat de moordenaar opnieuw ­toeslaat, is het aan Erika om het web van bewijsmateriaal te ontwarren. Wat verbindt de slachtoffers met elkaar, wie is er nog meer betrokken en waartoe zijn de kopstukken van de Londense politie-eenheid in staat om elkaar en zichzelf te ­beschermen?

Bloemeneiland – Suzanne Vermeer 
Pien zit er sinds de dood van haar moeder een halfjaar geleden behoorlijk doorheen. Om haar thuissituatie te ontvluchten en weer wat energie te krijgen, besluiten zij en haar beste vriendin Leonor op vakantie te gaan. Terwijl ze nog over de locatie twijfelen, krijgt Pien uit onverwachte hoek een mysterieus bericht. Dit spoor brengt hen naar het groene Madeira. Wanneer daar steeds meer geheimen naar boven komen, lijkt alles wat Pien over haar verleden dacht te weten anders te zijn…

Pelgrim – Jens Henrik Jensen 
Zelfs lang nadat een reeks moorden op oorlogsveteranen is opgelost, werpt de zaak nog lange schaduwen over voormalig topmilitair Niels Oxen en zijn partner bij de geheime dienst, Margrethe Franck. Belast met het schuldgevoel over het het doden van onschuldige mensen verdwijnt Oxen op een wandeltocht van een maand. Op hetzelfde moment wordt Margrethe Franck door haar werkgever geschorst. 

Wanneer Axel Mossmann, Francks voormalige baas, de hulp van de twee vraagt voor een ogenschijnlijk simpele taak, lijkt dat een welkome afwisseling van alle tumult. Samen met Mossmann staan Franck en Oxen de Deense belastingdienst bij tijdens het achterhalen van geheime financiële informatie uit Panama. Ze werken samen met de jonge politieagente Sally Finnsen. Wanneer ze na een moeizaam onderzoek eindelijk een mysterieuze moordenaar op het spoor komen, blijkt hun tegenstander onvermoede macht te hebben. Waarom zou iemand tegen elke prijs een moordenaar beschermen? Hoe is de zaak in Panama hiermee verbonden? En waarom liegt hun oude bondgenoot Mossmann hen voor? De zoektocht naar antwoorden brengt hen allemaal in levensgevaar.

Ik zal de sleutel vinden – Alex Ahndoril 
Ik zal de sleutel vinden is het eerste deel in een nieuwe serie moordmysteries van het auteursduo Lars Kepler.

Privédetective Julia Stark krijgt onaangekondigd bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote familievergadering op zijn landgoed heeft hij op zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede man, vastgebonden en met een zak over zijn hoofd.

Per Günter heeft geen idee waar de foto vandaan komt en wie de man op de foto is, en hij wil Stark Detectivebureau inhuren om hierachter te komen voordat de politie zich ermee gaat bemoeien. Julia vraagt haar ex-man Sidney Mendelson om vrij te nemen van zijn baan bij de politie om haar te helpen bij het onderzoek. Julia en Sidney worden als gasten verwelkomd op het weelderige landgoed, en ontmoeten de familieleden, die stuk voor stuk bij de moord betrokken zouden kunnen zijn.