Shortlist Boekenbon Literatuurprijs

De shortlist voor de Boekenbon Literatuurprijs is bekend!
Op 29 september heeft de jury de Shortlist van de Boekenbon Literatuurprijs 2022 bekendgemaakt. Dit gebeurde live in het NPO Radio1-programma Villa VdB.

De Shortlist, op alfabetische volgorde van auteur:
Anjet Daanje – Het lied van ooievaar en dromedaris
Auke Hulst – De Mitsukoshi Troostbaby Company 
Carmien Michels – Vaders die rouwen 
Donald Niedekker – Waarachtige beschrijvingen uit de permafrost 
Niña Weijers – Zelf doen 

Winnaar Gouden Griffel en Gouden Penseel 2022

Kom Kerstshoppen bij Boekhandel Rutgers!

Bent u voor de Kerst nog op zoek naar een leuk cadeau voor uw werknemers? Kom dan met z’n allen privéshoppen bij Boekhandel Rutgers. We hebben een ruim assortiment aan boeken, tijdschriften, cadeaubonnen en meer waaruit uw werknemers kunnen kiezen.
Maak het evenement compleet met bijvoorbeeld een borrel, diner of lezing. Iets anders in gedachten? Informeer naar de mogelijkheden.

Interesse?
Stuur een mail naar info@boekhandelrutgers.nl, bel naar 0315-241377 of kom langs in onze winkel.

Start Literatuurclub

Start nieuwe Literatuurclub
op donderdag 6 oktober 2022

begeleid door Joyce de Schepper

Je houdt van lezen en laat je graag verrassen door boeken waar je zelf niet zo snel op zou komen. Je wilt je wat meer verdiepen in literatuur, samen met anderen. Je bent van harte welkom. Samen met ons lees je meer!
Team Boekhandel Rutgers

“Van kinds af aan maak ik boekjes. Ik knipte plaatjes uit allerlei tijdschriften en maakte daar verhaaltjes bij op de typemachine van mijn vader. De beloning was zoet; op mijn negende ontving ik mijn eerste ‘Schrijversdiploma’ van mijn ouders.

Toen ik na mijn studie Nederlands een advertentie zag voor de functie van eindredacteur bij het Stadsblad in Breda aarzelde ik geen moment. Ik belde met de hoofdredacteur en vroeg of ‘het ook een vrouw mocht zijn…’ Het mocht! Ik werd de eerste vrouwelijke eindredacteur van een huis-aan-huisblad. In de negentiger jaren werd ik eindredacteur van de toenmalige Reklame WischPost, Gelderse Post, editie Doetinchem en editie Oude IJsselstreek.

Inmiddels ben ik bijna dertig jaar werkzaam als onafhankelijk tekstschrijver en journalist voor diverse opdrachtgevers. Passie voor taal loopt als een rode draad door mijn leven. Ik schrijf niet alleen, maar lees werkelijk alles wat los en vast zit, soms wel tien boeken door elkaar. Hoe dat kan? Boeken zijn net mensen, ze hebben allemaal een eigen karakter. Het ene moment zoek ik graag de verstilling en een ander moment heb ik behoefte aan luidruchtig gezelschap. Boeken laten zich graag lezen. Wat ik zeg; het zijn net mensen. Ik verheug me op de donderdagochtenden, graag verzet ik met jullie de zinnen.”

                                            Joyce de Schepper, www.deschepperenco.nl

De ochtenden zijn van 9.30u – 11.30u en vinden plaats in de woonkamer achter boekhandel Rutgers.
De kosten bedragen € 120,00 incl. koffie of thee.

Voor 6 oktober a.s. wordt gelezen: “De familie Aubrey” van Rebecca West

De andere data en boeken zijn:
3 november, “Superba” van Ilja Leonard Pfeiffer
8 december, “Zuurstofschuld” van Toine Heijmans
12 januari 2023, “De laatste uitweg” van S.A. Cosby
16 februari, “Eline Vere” van Louis Couperus
16 maart, boek gerelateerd aan de Boekenweek 2023
13 april, “Verzamelde werken” van Vasalis

Kom bij de Kinderleesclub!

Houd je van lezen en zit je in groep 5, 6, 7 of 8?
Geef je dan nu op!

Zes keer per schooljaar, op woensdagmiddag, komt de Kinderleesclub een uurtje bij elkaar in de huiskamer bij boekhandel Rutgers in Varsseveld.
Theo Sessink, die deze middagen leidt, maakt er elke keer iets leuks van. Het gelezen boek wordt besproken en ook het boek voor de volgende keer komt aan de orde. Iets te drinken en wat lekkers hoort er natuurlijk ook bij.

We zoeken boeken uit die passen bij jouw leeftijd en het leesniveau. Iedere clubmiddag krijg je een leesboek mee voor de volgende keer. Deze boeken mag je houden.

Op de eerste middag, woensdag 12 oktober 2022, komt er een schrijfster op bezoek. Dit is midden in de Kinderboekenweek die als thema “gi-ga-groen!” heeft.
De andere data zijn 16 november, 18 januari, 15 februari, 15 maart en 19 april 2023.

Voor het schoolseizoen 2022-2023 bedragen de kosten € 65,00 per kind.