Onze tips

TJ Klune is geweldig in het schrijven van levendige personages. Je gaat houden van de ietwat naïeve stofzuiger Rambo en van Nurse Ratched, met haar lichtelijk sociopatische en sarcastische, maar goedbedoelde opmerkingen. Over deze hervertelling van Pinokkio blijf je nog lang nadenken.
Anne

In a strange little home built into the branches of a grove of trees, live three robots–fatherly inventor android Giovanni Lawson, a pleasantly sadistic nurse machine, and a small vacuum desperate for love and attention. Victor Lawson, a human, lives there too. They’re a family, hidden and safe.

The day Vic salvages and repairs an unfamiliar android labelled “HAP,” he learns of a shared dark past between Hap and Gio. A past spent hunting humans.

When Hap unwittingly alerts robots from Gio’s former life to their whereabouts, the family is no longer hidden and safe. Gio is captured and taken back to his old laboratory in the City of Electric Dreams. So together, the rest of Vic’s assembled family must journey across an unforgiving and otherworldly country to rescue Gio from decommission, or worse, reprogramming.

Along the way to save Gio, amid conflicted feelings of betrayal and affection for Hap, Vic must decide for himself: Can he accept love with strings attached?

In deel 1 weet de schrijver met scherpe observaties het Duitsland van het fin de siècle tot leven te wekken en neemt hij de lezer mee in Jean-Christophes bewogen jeugd.
Saskia

Toen Romain Rolland in 1915 de Nobelprijs voor literatuur kreeg was dit voornamelijk door deze tiendelige romancyclus “ Jean-Christophe “ die tussen 1904 en 1912 is verschenen. Het is een klassiek meesterwerk dat bij uitgeverij Meulenhoff in drie delen zal verschijnen.

Hij beschrijft daarin het leven van een componist, van de wieg tot het graf, in het eind negentiende-eeuwse en begin twintigste-eeuwse Europa. Zijn geestelijke en artistieke wording, zijn worstelingen, zijn liefdes, vriendschappen en vijandschappen worden zeer beeldend beschreven.

In deel 1 weet de schrijver met scherpe observaties het Duitsland van het fin de siècle tot leven te wekken en neemt hij de lezer mee in Jean-Christophes bewogen jeugd.

“ Wat een prachtig, meeslepend, opwindend eerste deel met boeiende personages en onverwachte wendingen. Een subliem portret van een onbesuisde jonge musicus. “ aldus Maarten ‘t Hart

Deel 2 verschijnt in het najaar van 2023 en deel 3 in het voorjaar van 2024

Een superspannende thriller die je in één adem uitleest. Een schitterend kat-en-muisspel tussen een overlever en een seriemoordenaar. Heel origineel.
Saskia

Als Ciara hem voor het eerst ziet – zomaar in de rij bij de supermarkt – is ze direct onder de indruk. Oliver lijkt onbereikbaar, maar hij wil haar toch beter leren kennen! Zou het echte liefde zijn? En hoe hervindt ze haar weg als dat niet zo is? Dan bereikt covid-19 de Ierse kust. De lockdown lijkt het einde van hun prille relatie. Tot Oliver voorstelt dat Ciara bij hem intrekt tot de lockdown voorbij is…

Als Oliver haar voor de vijfde keer ziet – alweer in de rij bij de supermarkt – is hij direct op zijn hoede. Ciara lijkt onschuldig, maar hij wil haar toch beter leren kennen. Is ze wie ze beweert te zijn? En hoe ruimt hij haar uit de weg als dat niet zo is? Dan bereikt covid-19 de Ierse kust. De lockdown lijkt het einde van zijn snode plan. Tot Ciara ermee instemt bij hem in te trekken tot de lockdown voorbij is…

56 dagen geleden ontmoetten ze elkaar in de supermarkt.

35 dagen geleden stelde hij voor dat ze bij hem zou intrekken.

Vandaag treft de politie een ontbindend lijk aan in zijn appartement.

Is dit de perfecte moord?