Murat Isik

Op uitnodiging van Boekhandel Rutgers komt Murat Isik op zondagmiddag 14 april naar het Borchuus in Varsseveld.

De aanvangstijd is 15.00 uur. Hij wordt geïnterviewd door Joyce de Schepper over zijn recent verschenen boek ‘In de mist van Golden Gate park’.

Foto: Mark Uyl

Murat Isik is in 1977 in Ízmir (Turkije) geboren, kort na zijn geboorte kwam hij naar Nederland. Hij groeide op in de Bijlmermeer. Hij is een schrijver en jurist. Murat Isik studeerde rechtsgeleerdheid  aan de Universiteit van Amsterdam, en een half jaar aan de San Francisco State University.

Hij debuteerde met het boek ‘Verloren grond’, dit boek werd bekroond met de Bronzen Uil-publieksprijs. Zijn boek ‘Wees onzichtbaar’ won de Libris Literatuur Prijs en de Boekhandelsprijs in 2018. Hij was ook de auteur die het Boekweekessay in 2019 schreef: ‘Mijn moeders strijd’.

Zijn nieuwe boek ‘In de mist van Golden Gate Park’ is een vervolg op zijn boek ‘Wees Onzichtbaar’. Beide boeken volgen het hoofdpersonage Metin Mutlu.

In de mist van Golden Gate park
Een epische vertelling over het zoeken naar vrijheid, autonomie, het vinden van een grote liefde, de wording van een schrijver en de onoverkomelijke banden met je familie.

Zomer 2001. Metin Mutlu gaat studeren in San Francisco. Met het betreden van deze nieuwe, vrije wereld is hij vastbesloten zijn oude zelf achter te laten. In plaats van de verlegen toehoorder die hij in Amsterdam was, wil hij in Amerika iemand anders worden: een zelfbewuste en daadkrachtige man.

Metin studeert rechten, maar het idee dat hij zijn leven zal slijten als jurist benauwt hem. Op zoek naar een uitweg stort hij zich in San Francisco vol op het keuzevak Creative Writing. Tijdens die colleges ontmoet hij de mysterieuze Joan Springfield, voor wie hij als een blok valt.

Zijn nieuwe vrije leven lijkt Metin goed af te gaan en langzaam ontluikt de schrijver in hem. Dan storten onvermoede gebeurtenissen hem echter in een overrompelend avontuur, terwijl ontwikkelingen in San Francisco en aan het thuisfront zijn verblijf in een heel ander licht stellen. Metin komt voor onmogelijke dilemma’s te staan.

“Met dit boek wilde ik laten zien waar verbeeldingskracht toe in staat is. Dat avontuur, het onbekende, de vrijheid om te scheppen, vind ik het mooie aan schrijven. Ik moet het spannend vinden om te schrijven, om op reis te gaan met de personages.” (Vol van Boeken #14)

Kaarten voor deze middag, à €15,00, zijn te koop bij ons in de winkel of aan de zaal.
Telefoonnummer 0315-241377 of via de mail: info@boekhandelrutgers.nl