Tips van Boekhandel Rutgers

Spanning, literatuur en een historische roman:
leestips voor lekker lang lezen

Voor de liefhebbers van historische romans, deel 1 van de Café Engel-serie:
Hildes droom van Marie Lamballe.
In Wiesbaden is de jonge erfgename van het pittoreske Café Engel vastbesloten om na de oorlog het vervallen familiebedrijf weer te herstellen. Maar een onverwachte bezoeker met een duister geheim zet de familieverhoudingen op scherp en brengt de oorlog weer dichter bij dan ooit.

Jan Brokken De tuinen van Buitenzorg.
Olga verhuisde met haar man in 1935 naar Nederlands-Indië en kwam na de oorlog weer terug in Nederland. Aan de hand van brieven en foto’s die ze stuurde aan haar zus, begint Jan Brokken een speurtocht naar Olga, zijn moeder. Hij verweeft Olga’s verhaal op ingenieuze wijze met beschouwingen over muziek, literatuur, cultuur en geschiedenis. Een juweel van een boek, van een schrijver op de toppen van zijn kunnen.

En van de auteur van de succesvolle De Killing-serie David Hewson De engel van Venetië.
Tess Gerritsen: ‘Aangrijpend en krachtig. De engel van Venetië roept de spanning en dreiging van het door de nazi’s bezette Venetië overtuigend op.’ Het verhaal geeft de sfeer in Venetië met de smalle steegjes goed weer.

Special VOL van boeken:
Haruki Murakami

Goed nieuws! Er is nieuw werk verschenen van Haruki Murakami: Eerste persoon enkelvoud. En dat is een mooie aanleiding voor een VOL van Boeken Murakami-special. Deze is hier online te bekijken

Klik op de foto om te openen

Lezen is wel iets om te koesteren in deze tijd. Het lezen van boeken is een goede manier om je hoofd helder te houden en om te ontsnappen naar andere werelden. De boeken van Murakami zijn perfecte reisgidsen in tijden van corona: zijn korte verhalen zijn stedentrips, zijn romans de langere reizen. De Lonely Planet van Murakami omspant onze gehele wereldbol. Murakami als gids in deze onzekere tijden, je kunt het slechter treffen.

Een boek van Murakami lezen is altijd een goed idee, maar juist nu, tijdens een pandemie, wint zijn werk aan zeggingskracht. Zijn personages zijn vaak eenzame zielen, dolend door surrealistische situaties, handelend vanuit (een zelfverkozen) isolement. Nu is het niet zo dat herkenbaarheid of een gevoel van verwantschap met de personages van Murakami iets is om je vrolijk over te maken. Ik bedoel, we zitten meer dan ooit thuis, soms lijken de muren op ons af te komen. Bedenk dan dat in een verhaal van Murakami een muur zomaar kan verdwijnen, maar op een volstrekt geloofwaardige wijze.

Genomineerden voor en winnaar van de
Boekhandelsprijs 2021

Genomineerden voor de
Libris Literatuur Prijs 2021

Auteurs vertellen over hun nieuwe uitgave
Jan Brokken en Adriaan van Dis

De nieuwe boeken van Jan Brokken, De tuinen van Buitenzorg  en Klifi van Adriaan van Dis kregen al veel aandacht in de media. Als u op onderstaande foto’s klikt, verschijnt een filmpje waarin de auteurs zelf over hun nieuwe boek vertellen.  

Adriaan van Dis
Jan Brokken

Jan Brokken en Adriaan van Dis

Superkrachten voor je hoofd
lockdownchallenge


Vijf dagen lang een gratis lockdownchallenge in je mail? 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is superkrachten-actie.jpg

Wouter de Jong en Dylan Haegens komen met een onwijs leuke lockdownchallenge om de dagen een beetje leuker én leerzamer te maken! De Superkrachten voor je hoofd lockdownchallenge brengt 5 dagen lang vermaak.

Wouter en Dylan bedachten een gratis vijfdaagse lockdownchallenge. Daarmee gaan kinderen niet alleen de strijd aan met verveling, maar leren ze ook de superkrachten in hun hoofd te ontdekken (en kunnen zo hun mentale vaardigheden trainen). Plezier en mentale weerbaarheid gaan zo hand in hand, net als in de bestseller Superkrachten voor je hoofd: De Dylan Haegens Editie, het boek waarop deze challenge gebaseerd is.

Meedoen heeft niet alleen voordelen voor kinderen, maar ook voor ouders: de challenge biedt hele leuke, gratis activiteiten aan, speciaal voor tijdens de scholensluiting. Én er zijn leuke prijzen te winnen… 

Je kunt je hier gratis aanmelden voor 5 dagen lang de challenge in je mail.

De Nationale Voorleesdagen
20 t/m 30 januari 2021


Bel, mail of app ons voor advies en tips of kijk op nationalevoorleesdagen.nl

Jan Brokken en Adriaan van Dis

Het aanzien van 2020
Wereldnieuws in beeld

Bestel nu het jaaroverzicht met veel foto’s
van het veelbewogen en memorabele jaar 2020:
Het aanzien van 2020 voor €20,99

Voordeelactie
t/m 7 maart 2021

Om de stille wintermaanden goed door te komen,
is er nu een spannende actie!

Harlan CobenIk mis je
Nora RobertsKijk niet terug
Sandra BrownDoor het vuur
Laura LippmanAls ik weg ben
Linwood BarclayDicht bij huis
Adrian McKintyDe ketting
actie t/m 7 maart 2021


€ 12,50 per stuk of kies er 3 voor slechts € 25,00