Stine Jensen 5 februari 2019

 

Op uitnodiging van Boekhandel Rutgers en de werkgroep Ontmoeting & Inspiratie komt Stine Jensen in de Maand van de Spiritualiteit naar Varsseveld.

Dinsdag 5 februari, aanvang 20.00 uur
in de kerk van de NPB, Doetinchemseweg 5.
Entree: € 10,00 p.p. inclusief een kopje koffie of thee.
Kaarten zijn te koop bij Boekhandel Rutgers.

Stine Jensen schrijft het essay voor de Maand van de Spiritualiteit 2019.
De maand heeft als thema Met Aandacht en het essay, met de titel ‘Eerste liefde’, zal daarop aansluiten. Stine Jensen is enthousiast aan het schrijven geslagen:

Ik vind het heel bijzonder dat ik dit mag doen.
Het thema raakt hart, hoofd en ziel,
want alles begint, staat of valt met aandacht.

Het essay gaat over de taal en verbeelding van eerste liefde, en de lessen over de kunst van het aandacht geven.
Het essay is te koop voor € 3,75 in de boekhandel tijdens de Maand van de Spiritualiteit, van vrijdag 11 januari tot en met zondag 10 februari 2019.

De Deens-Nederlands filosofe en publiciste Stine Jensen verwierf bekendheid bij het grote publiek door deelname aan t.v.-programma’s, zoals in 2018 bij Wie is de Mol?
Jensen studeerde literatuurwetenschappen (cum laude afgestudeerd) en filosofie; en was docente aan de Vrije Universiteit.
Ze schreef diverse boeken, vaak vanuit een filosofisch perspectief over liegen, interculturele liefdes, opvoeden, emoties en identiteit. En ze schrijft kinderboeken. In 2015 werd haar kinderboek Lieve Stine, weet jij het? bekroond met een Zilveren Griffel. In dat jaar publiceerde ze ook het boek Go East!

Go East! is een autobiografisch verslag van Stine Jensen. Na een persoonlijke crisis begon ze een filosofisch onderzoek naar o.a. het ego en goeroes. Op zoek naar meer geluk, rust en balans tussen lichaam en geest verkent ze de spirituele wereld en duikt in de wereld van mindfulness, yoga en meditatie.