Stine Jensen 5 februari 2019

Op uitnodiging van Boekhandel Rutgers en de werkgroep Ontmoeting & Inspiratie was Stine Jensen in de Maand van de Spiritualiteit in Varsseveld.

Dinsdag 5 februari
in de kerk van de NPB. 

Het was een mooie avond in de sfeervolle kerk van de NPB. Stine liet de mensen eerst de ogen sluiten en een oefening doen ‘voor aandacht’. Vervolgens sprak zij over diverse onderwerpen, zoals haar eerste liefde; hoe ze dagelijks een brief van hem ontving. Zo legde ze de link naar het thema van de Maand van de Spiritualiteit: Met aandacht; wat aandacht met je doet: het teveel aan aandacht of juist het gebrek eraan.
Na de pauze werden er interessante vragen gesteld en beantwoord, door Stine zowel als door het publiek. Kortom een avond met veel interactie.

Stine Jensen schreef het essay voor de Maand van de Spiritualiteit 2019.
De maand heeft als thema Met Aandacht en het essay, met de titel ‘Eerste liefde’, zal daarop aansluiten. Stine Jensen is enthousiast aan het schrijven geslagen:

Ik vind het heel bijzonder dat ik dit mag doen.
Het thema raakt hart, hoofd en ziel,
want alles begint, staat of valt met aandacht.

Het essay gaat over de taal en verbeelding van eerste liefde, en de lessen over de kunst van het aandacht geven.
Het essay is te koop voor € 3,75 in de boekhandel tijdens de Maand van de Spiritualiteit, vanaf vrijdag 11 januari, zolang de voorraad strekt.

De Deens-Nederlands filosofe en publiciste Stine Jensen verwierf bekendheid bij het grote publiek door deelname aan t.v.-programma’s, zoals in 2018 bij Wie is de Mol?
Jensen studeerde literatuurwetenschappen (cum laude afgestudeerd) en filosofie; en was docente aan de Vrije Universiteit.
Ze schreef diverse boeken, vaak vanuit een filosofisch perspectief over liegen, interculturele liefdes, opvoeden, emoties en identiteit. En ze schrijft kinderboeken. In 2015 werd haar kinderboek Lieve Stine, weet jij het? bekroond met een Zilveren Griffel. In dat jaar publiceerde ze ook het boek Go East!

Go East! is een autobiografisch verslag van Stine Jensen. Na een persoonlijke crisis begon ze een filosofisch onderzoek naar o.a. het ego en goeroes. Op zoek naar meer geluk, rust en balans tussen lichaam en geest verkent ze de spirituele wereld en duikt in de wereld van mindfulness, yoga en meditatie.