Rosita Steenbeek

Auteur en actrice Rosita Steenbeek komt woensdag 14 februari naar de Protestantse Kerk Silvolde, aan de Kerkenstraat 6. Aanvang 20.00 uur. Ze komt op uitnodiging van Boekhandel Rutgers en de oecumenische werkgroep ‘Ontmoeting en Inspiratie’. De entree bedraagt € 7,50 p.p. en is inclusief een kopje koffie of thee. De kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Rutgers of voor aanvang in de kerk.

Rosita Steenbeek (1957) studeerde enige tijd Klassieke talen en deed haar propedeuse theologie. Aanvankelijk wilde ze een familietraditie voortzetten en dominee worden. Ze veranderde van richting en studeerde af in de Moderne Letterkunde. Tijdens haar studie in Nederland acteerde ze regelmatig en na haar doctoraal vertrok ze naar Rome om te acteren op het toneel en in film- en televisieproducties.
In 1994 debuteerde ze met de roman ‘De laatste vrouw’. Vanaf dat moment wijdt ze zich volledig aan het schrijven. In de jaren daarna verschenen diverse romans als ‘Schimmenrijk’, ‘Siciliaans testament’ en ‘Ander licht’. Meerdere boeken gaan over Rome, de stad waar ze het grootste deel van het jaar woont.
Steenbeek schreef artikelen voor o.a. Vrij Nederland en vertaalde boeken uit het Italiaans.
Naar aanleiding van de Maand van de Spiritualiteit 2017 met als thema compassie zei ze: ‘Het enige dat helpt tegen wanhoop en verbittering.’

Rosita Steenbeek zal het in de sfeervolle kerk hebben over religie; over haar woonplaats Rome en het boek ‘Rose’, het verhaal van het bewogen leven van haar grootmoeder Rose; over de verscheurdheid binnen een familie.