Lezing Leo Fijen

Leo Fijen copyr. Wim Kluvers-300dpiOp uitnodiging van Boekhandel Rutgers en de regionale oecumenische werkgroep Ontmoeting & Inspiratie kwam journalist en presentator Leo Fijen een lezing geven. Leo Fijen sprak over zijn boek: ‘Leven met de dood’.

Een boek over het leven. Het leven van ieder die zijn of haar dierbare verliest. Ontroerende verhalen en troostende gedichten. Woorden waar vaak geen woorden zijn. Houvast om verder te leven in het niemandsland van de dood. Leo Fijen vroeg aan nabestaanden: welke teksten geven kracht en bieden troost? Dezelfde vraag stelde hij aan de belangrijkste rouwdeskundigen van Nederland en Vlaanderen (o.a. Marinus van den Berg, Riet Fiddelaers-Jaspers, Hans Bouma, Daan Westerink). Zij kozen ieder vijf gedichten en lichten die in dit boek toe met een persoonlijk verhaal.

Historicus Leo Fijen (1955) verwierf bekendheid als presentator van o.a. Kruispunt. Hij is momenteel hoofd van de omroep RKK en maakt daar programma’s over zingeving en geloof. In 1999 ontving hij de landelijke J.B. Spaanprijs voor zijn opmerkelijke bijdrage aan het kerkelijk en geestelijk leven. Hij is betrokken bij tv-series over drama’s uit het recente verleden en auteur van succesvolle boeken, onder meer over afscheid en rouw.