Kinderleesclub 20 april 2016, laatste keer met Nol

Alweer de laatste kinderleesclub van het seizoen 2015 – 2016.
Henny en Saskia hadden weer mooie boeken voor ons uitgezocht en hadden er voor gezorgd dat we elke keer wat te eten en te drinken hadden. We willen hen daarvoor hartelijk bedanken.
Voor mij is dit ook de allerlaatste kinderleesclub. Na 10 jaar met veel plezier met de kinderen de boeken gelezen en besproken te hebben, geef ik het met ingang van het nieuwe leesseizoen het stokje over aan Theo Sessink. Ik hoop dat hij en jullie met net zo veel plezier als ik het nieuwe seizoen in gaan. Ik wens je veel leesplezier en wie weet komen we elkaar nog eens tegen. De dames van Boekhandel Rutgers wil hartelijk bedanken voor de mooie attentie!

De boeken, die voor deze keer gelezen hadden waren: “De dochters van sjeik Boul – Boul”, geschreven door Marjon Hofman en van tekeningen voorzien door Annet Schaap. Het boek is uitgegeven door Ploegsma.
Sjeik Boul – Boul is een ontzettend rijke man, die zo rijk is dat hij alles kopen kan wat hij wil. Op een dag wil hij een dierentuin kopen, maar zijn vrouw Yasmin wil dat niet en sluit een weddenschap met hem af. Hij mag alleen zijn dierentuin kopen als hij honderd dagen als een “gewoon” mens kan leven.
Het hele gezin verhuist daarop naar Londen
Voor iedereen verandert het dagelijkse leven. Voor de sjeik is het moeilijk en wil eerst het huis niet uit, Narous en haar oudere aan snoepverslaafde zus Six gaan ineens naar school, spelen met andere kinderen en eten friet. Na honderd dagen is dit leventje voorbij. Is er iets veranderd?

Het andere boek dat door de tweede groep gelezen werd heet: “Wat niemand ziet” en is geschreven door Martijn Niemeijer en uitgegeven door Leopold.
Van de psycholoog in zijn mooie gestreepte pak krijgt Roswitha te horen dat haar vader en moeder dood zijn. Hij wil graag met haar praten, maar pas als hij weg is praat Ros (zo wil ze genoemd worden) met de vriendelijke agente. Ze vertelt dat ze elke dag na schooltijd door de stad dwaalt en daar afvaltuintjes maakt met lege blikjes, flesjes en ander afval. Niemand valt het op. Dan op een dag vindt ze diertjes gemaakt van kastanjes en ijzerdraad in haar tuintjes. Is er iemand, die haar in de gaten heeft, iemand die haar vriend wil zijn? Ze hebben contact met elkaar door cadeautjes en briefjes achter te laten. Ros gaat op zoek naar haar onbekende vriend. Zal ze hem ontmoeten?
Beide boeken werden besproken en verwerkt met een spel of een vragenlijst.
Aan het eind van de middag lag er weer een nieuw leesboek klaar. Heel veel leesplezier en een fijne vakantie! Vond je het leuk? In oktober start er weer een nieuwe leesclub. Geef je op als je er zin in hebt.
Tot ziens!

Nol Oosterink

P1060791