Ontstaan van het driemanschap tussen Henk, Joop en Mark.
Joop kwam de bundel ‘Graven in het Grijs’ van Henk tegen en nam contact op met de vraag of het een idee zou zijn om gezamenlijk iets te doen. Joop en Mark kenden elkaar en zo werd deze unieke combinatie geboren.

Henk Beunk & Mark Ebbers & Joop Koopmanschap

Aanschouw het Dichterscollectief bij
BoekLokaal; het podium bij Boekhandel Rutgers voor auteurs uit de regio.

BoekLokaal is zaterdagmiddag 22 december.
Van 13.30 tot 15.30 uur zijn Henk Beunk, Joop Koopmanschap en Mark Ebbers
bij Boekhandel Rutgers, Spoorstraat 10 te Varsseveld.
Het Dichterscollectief zal voordragen uit eigen werk en signeren.

Henk beunk

Henk Beunk
Henk Beunk (1954) uit Westendorp is redacteur, tekstschrijver en dichter.
In 2013 werd hij gekozen tot de eerste Dichter des Achterhoeks.
Als poëet is hij vooral actief via De Omsmeders, via dichterscollectief.nl en werkt hij jaarlijks mee aan de Enghuizer Dialogen.  Beunk heeft twee dichtbundels uitgebracht:  ‘Graven in het Grijs’ (2014) en ‘Tussentaal en Tegentijd’ (2016).

Joop Koopmanschap

Joop Koopmanschap
Joop Koopmanschap (1955) is fotograaf, filmmaker en scenarioschrijver en heeft een eigen studio in Groenlo. Hij is een groot liefhebber van literatuur en begon jaren geleden ook met het schrijven van poëzie. Geïnspireerd door de opleiding filosofie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam nam hij in 2016 het initiatief tot het Dichterscollectief met de overkoepelende titel: Gedichten & Gedachten. Sinds die tijd treedt hij met enige regelmaat op. Soms alleen, soms met Mark Ebbers, Henk Beunk en anderen.

Mark Ebbers

Mark Ebbers
Mark Ebbers (1970) is freelance tekstschrijver. Hij maakt al zo’n 25 jaar liedteksten en houdt zich de laatste ongeveer 5 jaar vooral bezig met het maken journalistieke verhalen voor dag- en weekbladen en met proza en poëzie. Met vooral dat laatste genre treedt hij de laatste jaren af en toe op, samen met Joop  Koopmanschap en Henk Beunk. Het verschil tussen proza en poëzie vindt hij trouwens lastig aan te geven en hij vindt het ook irrelevant.