BoekLokaal tijdens de Kerstmarkt

Driehonderdenvijftig jaar geleden dichtte Willem Sluiter over “dees’ achter-hoek” en werd hiermee de naamgever van de Achterhoek.  Om dit jubileum te vieren, worden er drie bundels uitgegeven.
Boeken die een relatie hebben met de Achterhoek; beschouwingen en poëzie van hedendaagse schrijvers over de Achterhoek.
De Achterhoek 350-reeks. ‘Uit liefde voor het woord geboren’.

De drie auteurs van deze bundels zijn in deze unieke samenstelling present bij BoekLokaal; het podium bij Boekhandel Rutgers voor auteurs uit de regio.

BoekLokaal is tijdens de kerstmarkt op zondag 9 december.
Van 14.00-16.00 uur zijn Pim te Bokkel, Hans Mellendijk en Bert Scheuter
bij Boekhandel Rutgers, Spoorstraat 10 te Varsseveld.
Laat u verrassen door dit creatieve drietal.

De Achterhoekse verzen – Pim te Bokkel

Twaalf gedichten in het Nederlands -over of zich afspelend in de Achterhoek- die t.g.v. het 80-jarig jubileum van Erve Kots (2016) zijn omgezet in het Achterhoeks door Hans Mellendijk. Ze worden naast elkaar gepresenteerd en zijn geïllustreerd door Bert Scheuter.

Het daghet tussen de coulissen – Hans Mellendijk  &
Zo bezien – Bert Scheuter
Hans Mellendijk en Bert Scheuter schreven columns over de verschillende aspecten van kunst, cultuur en leven in de Achterhoek, over verleden, heden en toekomst van het platteland, de taal en de tijdsgeest voor en na het millennium. Ze verschenen tussen 1996 en 2017 in het Gelders Dagblad -rubriek: ‘Met Achterhoekse Ogen’- en daarna in de Gelderlander ‘Door Achterhoekse Ogen’. Sinds 2015 verschijnen de columns in De Gelderlander wekelijks afwisselend onder de eigen namen: Hans Mellendijk en Bert Scheuter. Hun beste columns zijn gebundeld in deze uitgaven voor De Achterhoek 350-reeks.