BoekLokaal 2016

bl_logo_rood

hb-30-3-12-doorwmHenk Beunk droeg zaterdag 3 december en vrijdag 23 december voor uit ‘Tussentaal en Tegentijd’ en signeerde deze.HB_poster_161116.indd
‘Tussentaal en Tegentijd’ is de tweede bundel met gedichten van Henk Beunk, in 2013 de eerste Dichter des Achterhoeks.
In ‘Tussentaal en Tegentijd’ kruipt Beunk met z’n opmerkelijk creatieve dichtstijl in alle facetten van het leven: in tijd, taal, denken, groei, vrijheid, relaties, liefde, gezondheid, geloof, muziek, dialect en in onze omgeving.

coverfoto-mam-raakt-kwijtRia Tuenter signeerde zaterdag 19 november en tijdens de kerstmarkt, zondag 11 december, haar verhalenbundel ‘Mam raakt kwijt’. ‘Mam raakt kwijt’ bestaat uit stukjes die Ria op Facebook deelde, het verhaal ‘Popje’, columns – aangevuld met lange en korte verhalen. Herkenbaar, met ruimte voor een traan, maar zeker ook voor een lach.
Het eerste exemplaar werd aan auteur Jan Siebelink aangeboden in een besloten bijeenkomst.fotos-boek-liefde-overwint-allesaltijd-2


Eveline Soede
 was zaterdag 5 november bij Boekhandel Rutgers met haar autobiografie ‘Liefde overwint alles, altijd!’  Haar levensverhaal kent tegenslagen maar ook vele hoogtepunten. Eveline woonde op veel plekken in Nederland, waaronder plaatsen rondom Varsseveld. Wellicht kennen Achterhoekers haar beter als Eveline Kooy. Vijftien jaar geleden vertrok ze, samen met haar zoon, naar het midden van het land.

2016066_lt_boek_lachen_liepen_cover_voorkant


Netty Hengeveld
was zaterdag 29 oktober in onze boekhandel om haar tweede bundel streektaalgedichten ‘Lachen en liepen in één buultjen’ te presenteren. Als ‘spreker bij afscheid’ ziet ze telkens weer hoe waar deze uitspraak van haar oma is. Op de meest wezenlijke momenten komen een lach en een traan vaak samen. ‘Lachen en liepen in één buultjen’ bestaat uit 69 gedichten, ingedeeld in thema’s.

Zaterdag 10 september 2016 was onze eerste BoekLokaal van het nieuwe seizoen. Het podium in onze winkel voor mensen uit de regio. Deze zaterdag kwamen 2 mensen:
as-ovaalAnna Schimmel
In januari 2017 start Anna Schimmel met twee cursussen; elk op donderdagochtenden van 9.30-11.30 uur:
Cursus Schrijven tussen de boeken
Voor ieder die van schrijven houdt, onder deskundige leiding in een ontspannen sfeer, met een thema als insteek.
Cursus Literatuur, leergang 1, De Middeleeuwen
Samen middeleeuwse teksten lezen en de verborgen betekenis leren ontdekken.  * Samen lezen, kundige uitleg, discussie over een zin, een opvatting, nieuwe inzichten over de ontstaansgeschiedenis en tekstuitleg. * Digitaal rechtstreeks in oude handschriften bladeren.
Theo Sessink
De nieuwe leesclubleider Theo Sessink was er om alle vragen te beantwoorden over het nieuwe seizoen van de Kinderleesclub. De leesclub voor alle kinderen van groep 5 tot en met 8. Zes woensdagmiddagen per schooljaar samen boeken lezen en bespreken met een glaasje limonade en een koekje erbij in de huiskamer bij Boekhandel Rutgers.

Lodewijk van der BorgDood in Icer_omslagZaterdag 11 juni was de signeersessie van Lodewijk van der Borgen vertelde hij over zijn boek ‘Dood in ICER’.
Het boek begint met een moord, gepleegd in innovatiecentrum ICER in Ulft. Tussen de regels door komt de managementstrategie aan de orde. Het verhaal speelt zich af op verschillende locaties in de Achterhoek.
Klik hier voor meer informatie

Het podium in onze winkel voor mensen uit de regio

bl_logo_rood

Van diverse auteurs die in 2016 te gast waren bij BoekLokaal zijn nog boeken te koop:

Dood in Icer_omslag9789402230260Het boek ‘Dood in Icer’ van Lodewijk van der Borg begint met een moord in het ICER in Ulft. Het verhaal speelt zich af op verschillende locaties in de Achterhoek. Voor €17,45 te koop in onze winkel.

Eveline Soede heeft haar levensverhaal opgetekend in ‘Liefde overwint alles, altijd!’ Haar boek kost €15,99

2016066_lt_boek_lachen_liepen_cover_voorkanteen-helen-troostDe tweede bundel streektaalgedichten van Netty Hengeveld heet ‘Lachen en liepen in één buultjen’. 69 gedichten, ingedeeld in thema’s, waarin een lach en een traan vaak samen komen. De eerste bundel, ‘Een helen troost…’ is ook nog volop verkrijgbaar. Beide streektaalgedichtenbundels kosten €12,50coverfoto-mam-raakt-kwijt

 ‘Mam raakt kwijt’het liefdevol geschreven boek van Ria Tuenter over haar dementerende moeder kost €14,95. HB_poster_161116.inddDe eerder gepubliceerde columns zijn aangevuld met korte en lange verhalen. Herkenbaar, met ruimte voor een traan maar zeker ook voor een lach.

‘Tussentaal en Tegentijd’ is de tweede gedichtenbundel van Henk Beunk, in 2013 de eerste Dichter des Achterhoeks. De bundel kost €12,50.