Workshops door Anna Schimmel

Anna Schimmel JPEG (Custom)Autobiografische aspecten in romans
Literatuurcursus

Op 24 september start in Varsseveld een cursus van zes bijeenkomsten op donderdagmorgen over de schrijver in en achter het boek. Docente Anna Schimmel leidt de bijeenkomsten en probeert u te laten ontdekken dat de auteur vaak verrassend méér in zijn werk aanwezig is dan je vermoedt. Maar de auteur heeft ook de vrijheid zijn lezers om de tuin te leiden; hij kan feiten en gevoelens uitvergroten, weglaten, symboliseren en afzwakken.
We starten met het bespreken van ‘Ik kom terug’ van Adriaan van Dis; de andere vijf romans gaan in overleg.
Plezier in lezen staat voorop, het beloofd een boeiende serie workshops te worden.
De literatuurcursus is van 24 september 2015 tot en met 17 maart 2016, éénmaal per maand; 6 donderdagochtenden van 10-12 uur. De bijeenkomsten zijn bij Boekhandel Rutgers, Spoorstraat 10 te Varsseveld, www.boekhandelrutgers.nl, info@boekhandelrutgers.nl; tel. 0315-241377. Kosten: € 75,00; te voldoen bij aanmelding bij Boekhandel Rutgers.

Schrijven tussen de boeken
Schrijfworkshops

Iedereen die van schrijven houdt en daarin gestimuleerd wil worden door een enthousiaste docent kan zich aanmelden voor de serie van zeven workshops ‘Schrijven tussen de boeken’.
Met thema’s zoals Hard en Zacht, Kindertijd en Vieren laten we ons inspireren door het moment, onze eigen invallen en elkaar. U krijgt tips over stijl, opbouw en woordgebruik, u schrijft ter plekke gevarieerde en korte teksten die ieder naar eigen behoefte thuis verder kan uitwerken.
De schrijfgroep is van 17 september 2015 tot en met 21 april 2016, éénmaal per maand; 7 donderdagochtenden van 10-12 uur. De bijeenkomsten zijn bij Boekhandel Rutgers, Spoorstraat 10 te Varsseveld, www.boekhandelrutgers.nl, info@boekhandelrutgers.nl; tel. 0315-241377. Kosten: € 85,00; te voldoen bij aanmelding bij Boekhandel Rutgers.