bl_logo_rood

Van diverse auteurs die te gast waren bij BoekLokaal zijn nog boeken te koop:

Dood in Icer_omslag9789402230260Het boek ‘Dood in Icer’ van Lodewijk van der Borg begint met een moord in het ICER in Ulft. Het verhaal speelt zich af op verschillende locaties in de Achterhoek. Voor €17,45 te koop in onze winkel.

Eveline Soede heeft haar levensverhaal opgetekend in ‘Liefde overwint alles, altijd!’ Haar boek kost €15,99

2016066_lt_boek_lachen_liepen_cover_voorkanteen-helen-troostDe tweede bundel streektaalgedichten van Netty Hengeveld heet ‘Lachen en liepen in één buultjen’. 69 gedichten, ingedeeld in thema’s, waarin een lach en een traan vaak samen komen. De eerste bundel, ‘Een helen troost…’ is ook nog volop verkrijgbaar. Beide streektaalgedichtenbundels kosten €12,50

coverfoto-mam-raakt-kwijt‘Mam raakt kwijt’ het liefdevol geschreven boek van Ria Tuenter over haar dementerende moeder kost €14,95. De eerder gepubliceerde columns zijn aangevuld met korte en lange verhalen. Herkenbaar, met ruimte voor een traan maar zeker ook voor een lach.

HB_poster_161116.indd‘Tussentaal en Tegentijd’ is de tweede gedichtenbundel van Henk Beunk, in 2013 de eerste Dichter des Achterhoeks. Deze bundel kost €12,50, evenals zijn bijna uitverkochte eerste bundel ‘Graven in het Grijs’.

 

 

Het panel van vier boekverkopers in de DWDD boekenrubriek ‘Boek van de Maand’ maakt elke laatste dinsdag van de maand een keuze uit het nieuwe boekenaanbod. Als Boek van de Maand November werd gekozen voor ‘Kerstdagen’ van Jeanette Winterson.

Magie is een hoofdingrediënt in het speelse, vindingrijke oeuvre van Jeanette Winterson, en nu laat ze haar fantasie de vrije loop in twaalf betoverende (kerst)verhalen voor de donkere, koude avonden. Of ze nou heidens of Bijbels of gothic of autobiografisch zijn, de twaalf verhalen in ‘Kerstdagen’ zullen onze kinderlijke verbazing over en geloof in de kerst opnieuw aanwakkeren. Deze verhalen worden door Winterson aangevuld met haar eigen bijzondere kerstherinneringen en twaalf feestelijke, nostalgische kerstrecepten. Lees meer

lenteloos-voorjaargustav-anton

alleen-op-de-wereld

 

In onze webshop vindt u het Boek van de maand en de overige besproken boeken in DWDD.

hp-vervloekte-kindDe nieuwe Harry Potter is er!

Harry Potter en het Vervloekte Kind Deel Een en Twee
J.K. Rowling; John Tiffany; Jack Thorne

Het boek/toneelstuk speelt 19 jaar later. In dit achtste boek over Harry Potter is hij een overwerkte ambtenaar op het ministerie van Toverkunst en vader van 3 schoolgaande kinderen. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.
Harry Potter en het Vervloekte kind kost € 19,90 en is te bestellen in onze webshop of via e-mail of tijdens openingsuren telefonisch: 0315-241377.

85c9dcd1b031770f9b8e3ed286e0f6d2Hendrik Groen wint de NS Publieksprijs

Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen heeft de NS Publieksprijs gewonnen en is daarmee Boek van het Jaar 2016. Hendrik Groen is een pseudoniem; alleen de uitgever weet wie de schrijver is.
Het 83-jarige personage Groen laat de lezer een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Een thema wat momenteel heel populair is, zoals ook blijkt uit de vele vrije stemmen die het niet genomineerde Ma van Hugo Borst heeft ontvangen. Pogingen iets van het leven te maken kost € 18,99 -in grote lettereditie € 24,99-  en is te bestellen via onze webshop of via e-mail of tijdens openingsuren telefonisch: 0315-241377.

freules-9789044534825Elisabeth Leijnse wint Libris Geschiedenis Prijs 2016
Cécile en Elsa, strijdbare freules. Een biografie’ is het beste historische boek van 2016
Elisabeth Leijnse ontvangt de Libris Geschiedenis Prijs voor haar boek ‘Cécile en Elsa, strijdbare freules. Een biografie‘ (Uitgeverij De Geus). De jury beschrijft het boek als ‘een uitmuntend geschreven levensgeschiedenis, cultuurgeschiedenis en maatschappijgeschiedenis ineen’.
U kunt het boek bij ons bestellen via onze webshop: Cécile en Elsa, strijdbare freules. Een biografie of direct afhalen in de winkel.

stapelHet nieuwe seizoen van de leukste Kinderleesclub uit de omgeving is weer begonnen!
De Kinderleesclub is een clubje kinderen uit groep 5, groep 6 of groep 7 en 8 van de basisschool, die in het schooljaar 6 keer op woensdagmiddag een uurtje bij elkaar komen. Je krijgt elke clubmiddag een leesboek mee, dat tijdens de volgende clubmiddag wordt besproken.

Voor het seizoen 2016-2017 zijn er 3 Kinderleesclubgroepen. Per groep kunnen er nog enkele kinderen bij.
We zijn gestart in de Kinderboekenweek, maar je mag gerust later instappen.
De volgende data zijn, alle op woensdagmiddagen:
16 november – 18 januari – 15 februari – 15 maart – 12 april

Klik hier voor het aanmeldformulier, print deze uit en lever het in bij de Boekwinkel!

dsc_0005
In onze BLZ-folder was een wedstrijd ter gelegenheid van het honderdste geboortejaar van Roald Dahl. Je mocht het aantal klinkers tellen. De 11-jarige Chloë Peters uit Silvolde was de prijswinnaar in onze winkel. Tijdens de Kinderboekenweek werd deze prijs overhandigd.

jvhb_logoWelk boek heeft jou het meest geraakt, vind je het mooist of heeft je leven veranderd? Welk boek zou echt iedereen moeten lezen? We zijn met heel Nederland op zoek gegaan naar het Belangrijkste Boek. Nieuwsgierig naar de uitslag? Klik op de link hieronder.

Van boven naar beneden: Het Belangrijkste boek van Nederland.

Nieuw bij ons in de winkel zijn de Tolino eReaders. Om deze aan u te introduceren is er hier een korte film. Daaronder staat een filmpje met daarin een vergelijking van deze nieuwe eReader met onze oude Kobo eReader.